”Björnlandet”

Östersunds Teaterverkstad 2011

Pia och Svante ska bara vara med varandra några dagar i en hyrd sommarstuga i skogen, men det blir inte riktigt som de tänkt sig…

Camilla Blomqvists träffsäkra pjäs binder samman privat och politiskt, speglar vår rädsla för det främmande och det främmande inom oss själva. Dessutom är den rolig! Hon gick ut Dramatiska Institutet 2010.

”Björnlandet” är en del av projektet ”Ur svenska hjärtans djup”, som består av dramatikerna Camilla Blomqvist, Kristian Hallberg, Sigrid Herrault, Jonathan Lehtonen och Toril Solvang. Det är ett ideellt projekt som startade efter riksdagsvalet och går ut på att göra teatern mer tillgänglig och diskussionen om det främmande mer angelägen.

Den som löser biljett till ”Björnlandet” (100 kr) kan även se ”Tjejen i Aspen”, en ca: 45 minuters familjeföreställning som spelas en timme innan.

Som Caféprogram vid föreställningarna lördag och söndag dessutom smakprov ur ”Livssyn”, vårt projekt med verkstäder om identitet och personliga uttryck i samverkan med bl.a. Iranska konst- kultur- och kunskapsföreningen, Östersunds sameförening och Röda korset.

Det blir alltså två pjäser till priset av en, förutom att helgpubliken också får sig lite extra till kaffet!

Pris: 100 kr

Medverkande: Pia – Hanna Westergren och Madeleine Borg alternerar i rollen (Hanna spelar 3,6 och 8/12, Madeleine spelar 4, 7 och 9/12)

Svante – Johan Söderberg

Musiker: Ivona Jakubowska

Tekniker: Alexander Nordström och Åke Ericsson

Regi: Torben Sundqvist

Manus: Camilla Blomqvist

Längd: ca: 45 minuter