Om föreningen

   Vad är Östersunds Teaterverkstad?
Amatörteaterförening som sedan 1970 arbetar med drama, teater, kommunikation m.m. i Jämtlands län. Vi är en ideell förening, medlemmarna väljer styrelse varje år. Engagerade deltagare, viktigt stöd från Region Jämtland och från Östersunds kommun med bl.a. lokal på Bangårdsgatan 5, i en f.d. gymnastiksal som vi undan för undan omvandlar till svart låda, ständigt i förändring. Vi rapporterar studiecirklar, kurser och kulturevenemang i gott samarbete med ABF och är stolta medlemmar i Amatörteaterns Riksförbund och Ung Teaterscen.
vapen-ligg-blaAmatörteaterns Riksförbund ABF_fbLogga-liggande-Region_Jamtland_Harjedalen_RGB


Vilka är vi?

Vi har medlemmar inom ett stort åldersspektrum, med de mest skiftande åsikter, tycke och smak.
Hur kommer man med?

   Vad gör vi?
Vi bedriver barn- ungdoms- och vuxenverksamhet med utgångspunkt i deltagarna. Egna teaterproduktioner, större eller mindre, står ofta på programmet, gärna i samarbete med andra. Ibland anordnar vi också kurser, seminarier, workshops och gästspel.

   Hur gör vi?
Våra arbetsmetoder är klart deltagarinriktade. När vi sätter upp en pjäs, vare sig det är utifrån färdigt manus eller om vi gör eget, så utgår vi från individerna och använder oss av gruppen för att vaska fram idématerial som känns angeläget och spännande för var och en, bearbeta det med hjälp av varandra och tillsammans forma det i riktning mot ett slående, poetiskt, tänkvärt eller kul sceniskt uttryck. Det blir ofta snabba växlingar mellan arbete i storgrupp och i smågrupper.

6 reaktioner på ”Om föreningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *