AllmäntTeater

Fjällhumlor och uruppföranden!

Aktuellt nu:
Eftersom det bjuds på så oerhört mycket intressant på Storsjöteatern den 5 maj med anledning av Internationella kvinnodagen den 8 maj, så ställer vi in vårt tänkta Café ÖTV den söndagen och låter oss inspireras inför nästa.
Fjällhumlorna från Åre gästar oss för andra gången redan den 9 mars, nu med sin nya uppsättning Kampen mot skönheten. Det ska bli kul!
Snart är det också dags för ett par uruppföranden, då Jenny Jejlids ”Intervjun” går till premiär den 7 april! Mycket spännande! Lars Naumburgs ”Fuck You Too!” har skjutit upp sin premiär men kommer antagligen därnäst.
Däremellan ett Café ÖTV, förstås, söndag den 2 april, och sist ut i vår Harald Sjöbergs ”Pensionat Sensommar” med vår seniorgrupp Leva Loppan, premiär tisdag den 23 maj.

Aktuellt nyss:
Giron Sámi Teáhter gästspelade tack vare Gaaltije för första gången på Östersunds Teaterverkstad med CO2lonialNATION den 21 februari. De är varmt välkomna tillbaka. Det är också Ögonblicksteatern från Umeå som gästspelade med ”Killarna” och Bardomaniacs från Berlin med ”Jorden runt på 80 minuter”, som Estrad Norr hjälpte till att ta hit.
Söndag den 26 februari höll vi mångspråkig teaterworkshop med 25 deltagare från tre världsdelar under rubriken KULTURKNYTIS, med generösa deltagare och många spännande möten. Mersmak!