Amor Puro

– en dansföreställning om latinamerikanska mödrars kamp för rättvisa.

Bild från uppsättningen i Colombia

Amor Puro springer ur ett rop och en önskan om sanningen; en vädjan om upprättelse. ”Ren Kärlek” bygger på och summerar en kollektiv röst, rösten från de mödrar som vandrar i cirklar, följer i varandras fotspår, repeterar oförtrutet ett skeenden och mönster, söker bland minnena för att hitta den sanning som döljs om deras söner.

Det främsta syftet med Amor Puro är att utifrån en latinamerikansk kontext visa och reflektera över konsekvenserna då en familjemedlem till följd av sociala konflikter och institutionellt våld spårlöst försvinner.

Denna dansföreställning är inspirerad av latinamerikanska mödrars kamp för sina försvunna söners upprättelse. Den kollektiva styrkan dessa mödrar formar; deras sorg, minnen och deras kamp för att oförrätterna inte skall falla i glömska. I dansverket blandas folkmusik från Colombia, Argentina och Mexico med contemporary dance, för att tillsammans skapa ett avskalat och subtilt uttryck.

Föreställningen har sedan 2015 uppförts i Argentina, Colombia och Mexico tillsammans med lokala dansare. Nu har turen kommit till Sverige och dansare från Östersund.

Koreografi: Nayla Espinosa García och Javier Blanco.
Musik: Nicolás Soto, Bengt Jönsson och David Espítia. Inspirerad av El camino – Chango Spasiuk.
Dansare i Sverige: Katja Lindgren Anttila, Maria Löfskog, Linn Höglund, Martha Garcia, Tsz – Hin Tang, Nayla Espinosa Garcia.
Tekniker: Bengt Jönsson.
Producent: Nayla Espinosa.
I samproduktion med: Estrad Norr och Östersunds Teaterverkstad.
Fotograf: Mauricio Mejía.
En föreställning av SUR. Creación escénica.

Förköp från 2019-11-29

https://vimeo.com/327312565