Intervjun

 ”Samhället, schmamhället. Det står för en massa skit mendet är ändå upp till var och en hur man lever sitt liv. Jag tror att man kan skapa ett eget personligt paradis i helvetet och ett eget personligt helvete i paradiset.Jag vet, det är jätteute att tycka att folk har ett eget ansvar.
Allt reduceras till att ses som sjukdomar idag. Så att man inte behöver ta tag i problemet själv. Det viktiga är att det alltid finns någon annan det går att skylla på”. 

Intervjun leder ­­till ett skruvat möte mellan fyra mycket olika personer, samtliga potentiella kandidater för en anställning. Men vad är det jobbet egentligen går ut på och vilka kvalifikationer är det som krävs? Medan verkligheten blir alltmer bisarr och krumbuktande delar karaktärerna med sig av sina livs-historier och om varför de vill ha, eller inte vill ha, den märkliga tjänst de plötsligt finner sig aktuella för.

I min pjäs ställs vardagsrealismen mot det absurda. Utbrändheten mot önskan att tas i anspråk. Ytligheten mot sökandet efter mening. Det handlar om både stora och små förändringar och om vad som utmärker en sant uppoffrande människa. Allt förpackat i ett tragikomiskt omslag!

Jenny Jejlid, författare.


Medverkande:
Intervjuaren: Lovisa Jonasson Dagher
Susanna: Caroline Norberg
Philip/Karim: Felix Chougui
Peter: Karl-Arne Retzell
Margareta: Malin Machnow

Ljudinslag och ljudtekniker:  Sven Brückmann
Ljustekniker: Åke Ericsson
Regi, ljusdesign, ljudmix: Torben Sundqvist
Manus: Jenny Jejlid

Det är alltid ett äventyr att ta sig an ett spännande manus, särskilt om scenanvisningarna är få och gestaltningen en öppen fråga. Den här gången har det varit extra roligt, eftersom författaren haft modet att avstå från scenanvisningar och generöst har gett oss fria händer att göra precis vad vi vill. Samtidigt har hon varit tillgänglig för dialog om figurerna och texten närhelst vi har önskat. Man växer med ansvaret, heter det ju, och det har Jenny vågat satsa på. För detta och allt roligt pjäsen har gett oss under uppsättningstiden är vi henne stort tack skyldig!

Torben Sundqvist
, regissör.

Föreställningar:                
Fredag 12 maj kl.19.00
Lördag 13 maj kl.15.00 och kl.19.00
Söndag 14 maj kl.15.00

FÖRKÖP: